Visie

Ik begeleid organisaties die het lastig vinden om hun verzuim te verlagen. Ze worstelen om hun verzuimdoelen te halen en zien hun verzuim en de daarmee hoge kosten stijgen. Dit tij willen ze graag keren. Ze weten niet hoe, vinden het niet fijn om mee bezig te zijn en/of hebben er geen tijd voor.

Ik zie verzuim als een vorm van gedrag en dit blijkt in belangrijke mate beïnvloedbaar te zijn. Op deze manier heb ik diverse organisaties geholpen en heel veel geld bespaard.

 

Register Adviseur Duurzame inzetbaarheid

De basis is gelegd door heel veel ervaring vanuit diverse invalshoeken in combinatie met de postbachelor opleiding Register Adviseur Duurzame Inzetbaarheid.

Diverse en continue opleidingen en trainingen op het gebied van verzuim, duurzame inzetbaarheid en coaching houden mij scherp. Ik werk samen met Vesting Casemanagement, onderdeel van Falke en Verbaan, adviesbureau op het gebied van inzetbaarheidsvraagstukken. In de gesprekstechnieken maak ik veel gebruik van NLP.

 

Mijn drive

Ik ben opgegroeid op de boerderij. Van de periode dat ik thuis woonde kan ik me herinneren dat mijn vader welgeteld 1 keer ziek was. Hij had zware longontsteking. Gelukkig bestond de boerenhulp. Deze hulp werd ingehuurd voor 2 keer een paar uur per dag, namelijk voor het melken. Niet meer want ieder uur kost geld.

Eenmaal in loondienst bij mijn eerste werkgever kwam ik erachter dat het dan heel anders werkt. Als je ziek bent, geef je dit door aan je werkgever en je krijgt gewoon doorbetaald. Werken in loondienst heeft zo zijn voordelen.

Als verzuimende werknemer, maar zeker ook als werkgever heb je te maken met veel rechten en plichten. Veel werkgevers vragen zich af hoe om te gaan met verzuimende werknemers.

Wat is het dan prettig dat je er iemand is met de goede kennis, een sparringspartner, een adviseur. Iemand die kijkt met een open blik naar de werkgever of het dossier.

 

9