Nee.. een loonsanctie!

De nachtmerrie van elke organisatie, een #loonsanctie. Heb je al 2 jaar lang salaris doorbetaald en is het nog niet genoeg.

Het is natuurlijk zeer verstandig dit te voorkomen.

Ik zie het vaak. Het verzuimbeleid is gericht op de verplichtingen vanuit de Wet Verbetering Poortwachter. Het geeft geen energie om hiermee bezig te zijn. Leidinggevenden zitten er niet op te wachten, uiteraard. En voor HR of P&O is het iets wat er nu eenmaal bijhoort.

De organisatie heeft er geen grip op. En in de waan van de dag wordt geaccepteerd dat de kosten (en bijbehorende frustratie) oplopen.

Best begrijpelijk. En toch ook zo zonde.

Hoe zou het voor uw organisatie zijn als het verzuim structureel daalt en loonsancties tot het verleden behoren?

Hoe zou het voor u zijn als de leidinggevenden weer de regie hebben? Ze gemotiveerd zijn om dit negatieve verhaal te voorkomen? Weten hoe ze in gesprek met medewerkers tot de kern komen en praten over datgene waar het echt over gaat?

Heeft jou organisaties met loonsancties te maken en/of is het verzuim te hoog. Dan nodig ik u graag uit  om eens te kijken naar de mogelijkheden.

Nieuwsgierig?

Meld u aan via onderstaande de link en ik leg in een gesprek van maximaal een uur graag uit wat de mogelijkheden voor uw organisatie zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *